top of page
TEMPPELIT, ALTTARIT 
TAOLAINEN VALKOISEN PILVEN TEMPPELI
PEKINGISSÄ kuva-albumi

 

Temppeli on rakennettu Tang-dynastian keisari Xuan-Zongin ( 712 - 756) aikana. Keisari suosi taolaisuutta ja halusi tukea sitä. Myöhemmin temppeli kärsi sotien aiheuttamista tuhoista, niin että vain yksi temppelihalli jäi jäljelle. Kun temppeli myöhemmin rakennettiin uudelleen tästä temppelihallista tuli keskus alueelle.


Kiinan kansantasavalta on tukenut temppelin kunnostustöitä. Nykyään temppelialue on 60 000 neliömetriä suuri.

 

Temppelihallit on sijoitettu tarkasti pohjois-etelä akselille. Temppelissä toimii monia taolaisia järjestöjä: Kiinalainen taolainen yhteisö, Kiinalaisen taolaisen kulttuurin instituutti, Kiinalainen taolainen College ja Kiinalisten taolaisten julkaisujen osasto.

 

 

Kiinassa on yleistä, että samassa temppelissä voidaan palvella kaikkien kolmen Kiinan uskonnon jumalia. Uskontoja ei koeta toistensa kilpailijoiksi ja siksi tämä on mahdollista.

Yleensä temppelit on rakennettu tiilestä tai kivestä. Temppeleiden katot ovat kulmista ylöspäin kaareutuvia ja katolla on kuvioaiheina lohikäärme ja feenikslintu, joita kumpaakin pidetään hyvän onnen tuojana. Temppeleitä vartioivat leijonapatsaat.

 

Temppelin sisäpihalla on uhritarpeiden polttopaikka, jossa voidaan uhrata temppelirahaa tai riisipaperista valmistettuja käyttöesineitä vainajille. Nykyään voi nähdä uhritarpeina jopa paperisia autoja tai matkapuhelimia. Tavaroita polttamalla niiden uskotaan siirtyvän henkimaailmaan siirtyneiden vainajien käyttön.

bottom of page