top of page

VATIKAANI

Ohje:Klikkaa keskelle kuvaa, näet kuvat suurempina.

Tämä on Vatikaani, maailman pienin valtio, 440 000 neliömetriä, keskellä Roomaa olevalla Vaticanus-kukkulalla, jonka vieressä virtaa Tiber. Vaikka Vatikaanivaltio on pieni, sen ääni kuuluu kauas.  Sen ääntä kuuntelee koko mailma, kun äänessä on tämän valtion johtaja ja koko maailmanlaajuisen katolisen kirkon johtaja, paavi. Paavi asuu tällä muurien ympäröimällä alueella Pietarinkirkon  vieressä Apostolisessa palatsissa.

Tämän alueen huomattavin rakennus on Pietarinkirkko. Perimätiedon mukaan Jeesuksen opetuslapsi Pietari ristiinnaulittiin keisari Neron kilpa-ajoradalle kristittyjen vainojen alkuvaiheessa. Pietarinkirkon edessä olevan aukion muoto muistuttaa vieläkin kilpa-ajoradasta.  Pietarin haudankin uskotaan löytyneen arkeologisissa kaivauksissa kirkon alapuolelta.  Katolisen käsityksen mukaan kaikki paavit ovat saaneet valtansa  apostoli Pietarin kautta, jolle Kristus antoi "avainten vallan". Ehkä juuri tästä syystä katolista kirkkoa johdetaan tältä paikalta.

Pietarinkirkon lisäksi alueella on muitakin huomattavia rakennuksia: Taidehistoriallinen museo, jossa ovat maailman arvokkaimpiin kuuluvat taideteokset, Apostolinen palatsi,  Egyptiläinen museo, Etruskimuseo, Geografisten karttojen  galleria, Raffaelin stanzat ja loggiat, Sikstuksenkappeli, Apostolinen kirjasto ja lukemattomia muita.

 

Jos lähetät Vatikaanista postikortteja , on sinun myös ostettava tämän pienen valtion omia postimrkkejä.

bottom of page